DigitalEro Offline

Help with SFM Particles?

Fri, 15 Mar 2013 02:48:56

DemonicLemon

Here is a WIP animation I am working on, you may notice that the cumshot doesn't look right. Ignoring the motion blur and being slow motion, you may notice the cum seems to "follow" the dick as it lowers, despite the cum already being ejected. Any way I can get this to look right?
Fri, 15 Mar 2013 02:51:24

Ganonmaster

Did you lock the position and rotation of the particle to the tip of the penis?
Fri, 15 Mar 2013 02:52:49

DemonicLemon

Yeah, but it doesn't show like that in preview.
Fri, 15 Mar 2013 02:56:53

Ganonmaster

Try disconnecting it. Did you make this particle system yourself? If so, would you share it with us?
Fri, 15 Mar 2013 03:05:23

DemonicLemon

Here's the cum particle effect. https://dl.dropbox.com/u/4670602/cumblast.pcf Problem with the disconnecting is that the dick shakes a bit while cumming, and the cum just doesn't shoot out of nowhere, but I'll try the dag lock.
Fri, 15 Mar 2013 03:23:58

DoomPatrol85

Well you got the dick going unerect right it seems.
Fri, 15 Mar 2013 03:26:00

DemonicLemon

Yeah, problem is while the dick goes unerect, the cum shouldn't drop like that. I'll get a screenie for how it should look, hold on.
Fri, 15 Mar 2013 03:30:43

Ganonmaster

Weird. I set up a scene, did the same thing, put in the particle and I'm not getting that problem at all.
Fri, 15 Mar 2013 03:32:08

DoomPatrol85

At least you can get it too do that I can't get any of the rigs to work for me or animations
Fri, 15 Mar 2013 03:34:53

DemonicLemon

The problem is when I render the animation, the cum follows the dick wrong, yet in the preview, it looks right as in the above image.
Fri, 15 Mar 2013 04:15:55

Pipedude

One way you could do it is parent it to the cock, then at the apex of the shot unparent it. You then make it stay in place by going to the motion editor, setting the selection to the apex and beyond, and using the playhead preset. That should work in theory.